Jadłospis

Autor: | Data publikacji: Styczeń 1, 2018

PONIEDZIAŁEK 13.05. 2019r. 

ŚNIADANIE I: Pieczywo mieszane/ chleb zwykły, razowy z nasionami/, masło, dżem, pasta z jaj z majonezem, salami, ogórek zielony, rzodkiewka, papryka, kakao na mleku, herbata.

ŚNIADANIE II + ZUPA: Jogurt, truskawki świeże, chrupki kukurydziane. Zupa ogórkowa z ziemniakami na wywarze mięsnym, zabielana, natka. 

OBIAD II: Kasza, gulasz wieprzowy w sosie własnym, surówka z modrej kapusty, kompot z truskawek.

PRZEKĄSKA: pomarańcza.

 

WTOREK 14.05.2019r. 

ŚNIADANIE I: Pieczywo mieszane/ chleb zwykły, razowy z nasionami/, masło, mielonka królewska, serek topiony, papryka, pomidory, herbata owocowa.

Wycieczka/ Krasnale, Muchomory, Kaczki/ suchy prowiant

ŚNIADANIE II + ZUPA: Bułka z masłem, pomidorki koktajlowe kabanos, woda. Melon, babka poznańska. Grochówka na wędzonce z ziemniakami, natka.

OBIAD II: Pierogi z serem białym, marchew surowa, sok owocowy.

PRZEKĄSKA: banan

 

ŚRODA 15.05. 2019r. 

ŚNIADANIE I: Pieczywo mieszane/ chleb zwykły, razowy z nasionami/ masło, dżem, pasta z makreli wędzonej, serek biały, papryka, pomidorki koktajlowe, mleko, herbata.

ŚNIADANIE II + ZUPA: Deser Zuzia, winogrono. Rosolnik z ryżem, natka.

OBIAD II: Ziemniaki z koperkiem, kotlet z indyka panierowany, mizeria, kompot z wiśni.

PRZEKĄSKA: kiwi

 

CZWARTEK 16.05.2019r. 

ŚNIADANIE I: Pieczywo mieszane/ chleb zwykły, razowy z nasionami/, masło, dżem, parówka na ciepło z ketchupem, rzodkiewka, ogórek zielony, mleko, herbata owocowa.

ŚNIADANIE II + ZUPA: Serek waniliowy, pomarańcza, żurawina. Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami na wywarze mięsnym, natka.

OBIAD II: Boeuf Strogonow / schab/ z kluseczkami, surówka koperkowa, kompot wieloowocowy.

PRZEKĄSKA: gruszka

 

PIĄTEK 17.05.2019r. 

ŚNIADANIE I: Pieczywo mieszane/ chleb zwykły, razowy z nasionami/ masło, ser żółty, papryka, ogórek zielony kiełbasa z indyka, herbata owocowa.

Wycieczka / Myszy, Rybki, Sarenki, Sowy/suchy prowiant.

ŚNIADANIE II + ZUPA: Bułka z masłem, kabanos, pomidorki koktajlowe.

Melon, babka poznańska. Zupa brokułowa krem zabielana, na wywarze mięsnym, natka.

OBIAD II: Ziemniaki z koperkiem, kurczak w sosie własnym, surówka z selera i brzoskwini, kompot z truskawek.

PRZEKĄSKA: jabłko

 

 

 

     





Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

error: Content is protected !!