Jadłospis

Autor: | Data publikacji: Styczeń 1, 2018

 PONIEDZIAŁEK 17.12.2018r.

ŚNIADANIE I: Pieczywo mieszane /chleb zwykły, razowy z nasionami/, masło, ogórek zielony, rzodkiewka, parówka na ciepło z ketchupem, kakao na mleku, herbata miętowa.

ŚNIADANIE II: Kawiorek, masło, jajko, majonez, szczypiorek.

OBIAD I:  Zupa jarzynowa z ziemniakami na wywarze mięsnym, zabielana, koperek.

OBIAD II:  Makaron z sosem bolońskim, jabłko, kompot wieloowocowy.

 

WTOREK 18.12.2018r.

ŚNIADANIE I: Pieczywo mieszane /chleb zwykły, razowy z nasionami/, masło, dżem, ser żółty, pomidor, kawa na mleku, herbata.

ŚNIADANIE II: Serek waniliowy, mandarynka.

OBIAD I:  Zupa kalafiorowa na wywarze mięsnym, zabielana, koperek.

OBIAD II:  Ziemniaki z koperkiem, filet rybny /miruna/, surówka z kwaszonej kapusty, sok owocowy.

 

 ŚRODA 19.12. 2018r.

ŚNIADANIE I: Pieczywo mieszane/ chleb zwykły, razowy z nasionami/, wędlina, papryka, chleb herbata, kawa na mleku.

ŚNIADANIE II: Kisiel ze śmietaną, kaki.

OBIAD I:  Zupa z kalarepy krem na wywarze mięsnym, zabielana, natka.

OBIAD II: Ziemniaki z koperkiem, klopsy mielone, surówka pekińska, kompot z czarnej porzeczki.

 

 CZWARTEK 20.12.2018r.

ŚNIADANIE I: Pieczywo mieszane/ chleb zwykły, razowy z nasionami/ masło, szynka, papryka,

kakao na mleku, herbata.

ŚNIADANIE II: Kawiorek, masło, dżem, melon.

OBIAD I: Zupa fasolowa Jaś z ziemniakami, natka.

OBIAD II: Jabłka w cieście, marchew surowa, kompot z owoców leśnych.

 

 PIĄTEK 21.12.2018r.

ŚNIADANIE I:  Pieczywo mieszane /chleb zwykły, razowy z nasionami/, masło, polędwica szlachecka, pomidor, kawa na mleku, herbata owocowa.

ŚNIADANIE II: Jogurt, grzybki czekoladowo – biszkoptowe.

OBIAD I:  Zupa pomidorowa z ryżem na wywarze mięsnym, natka.

OBIAD II: Ziemniaki, gzik ze szczypiorkiem, rzodkiewką, sok owocowy 100%, jabłko.

 

 

     





Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

error: Content is protected !!